Connect with us

World Grand Prix

Van de Pas na flitsende eerste set weer op tijd bij de les

Benito van de Pas WK Darts 2017

Benito van de Pas heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix. Vorig jaar kwam hij nog een rondje verder, daarvoor zal hij nu woensdag moeten winnen van Michael Smith of Gerwyn Price. In een spannend duel won Van de Pas met 2-1 in sets van Cristo Reyes.

144-finish voor setwinst

Reyes mocht de partij beginnen en vuurde direct een 68-finish. Van de Pas maakte het zichzelf in zijn eigen leg moeilijk door vijf dubbels te missen, voor dubbel-10 er in vloog voor 1-1 én ook de break. Vanaf 103 kon hij niet niet afmaken, waardoor Reyes de vijfde leg mocht openen. Dat deed hij sterk, alleen miste dubbel-18 voor een 155-finish. Van de Pas herpakte zich na een 180’er met een 144-finish voor setwinst.

Op tijd weer bij de les

De Nederlander was na de pauze erg slordig op de openingsdubbels en had twee legs waarin hij niet gelijk wist te openen. Dat gaf Reyes dan ook de kans om scorend weg te lopen en met een 104-finish dwong de Spanjaard een derde set af. Daarin begon hij op zijn beurt matig door zelfs twee volle beurten niet te openen. Van de Pas brak en opende zijn eigen zijn eigen leg wel sterk met scores van 100, 180 en 134. Zo kon hij rustig toewerken naar dubbel-16 (2-0). Reyes kwam nog wel één leg terug met een 180’er, om in de vierde leg de openingsdubbel pas met zijn vierde dart te vinden. daardoor was Van de Pas opnieuw gevlogen voor de zege.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix