Connect with us

European Tour

Van de Pas ondanks 110 gemiddeld geklopt in finale door Wright

Benito van de Pas heeft één matchdart gemist om zijn allereerste European Tour te winnen. De Nederlander speelde een waanzinnige finale, die hij afsloot met een gemiddelde van 110,46 per beurt. Toch was het niet voldoende om te winnen, doordat Peter Wright in de elfde leg een bulls-eye 121-finish uitgooide voor de titel in Saarbrücken.

Waanzinnige zeges

Van de Pas stond twee jaar geleden al eens in een finale van de European Tour en verloor toen van Michael Smith. Vorig jaar won Big Ben drie vloertoernooien en was nu akelig dichtbij zijn grootste toernooizege tot dusver. Op de finaledag kwam hij tegen Joe Cullen nog goed weg met een nipte 6-5-zege, in de avond was hij eigenlijk een klasse apart. Zowel Rob Cross als Ian White werden met gemiddeldes ruim boven de 100 aan de kant gezet. En dat terwijl White vlak daarvoor Michael van Gerwen met 6-1 had verslagen door zelf ook 104,01 te noteren.

Eén pijl gemist

Zo kwam Van de Pas in de finale tegen Peter Wright, die op zijn beurt Cristo Reyes (6-5), Gerwyn Price (6-2) en Jelle Klaasen (6-2) versloeg. In de finale liep Wright nog wel naar een 1-3-voorsprong door een 116-finish, daarna stond Van de Pas met name scorend als een beest te spelen. Hij bleef de druk opvoeren op Snakebite en uiteindelijk kwam de rebreak er in de tiende leg. Zo mocht Big Ben de laatste leg zelf beginnen en opende met scores van 180, 100 en 135. Vanaf 86 vloog dubbel-7 er alleen niet in en kreeg Wright vanaf 121 de kans. Hij vond bulls-eye voor de 12-darter en de titel. Zo bleef Van de Pas verslagen achter ondanks 12 scores van 140, drie keer 180 en een gemiddelde van 110,46.

European Tour 3 Saarbrucken: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour