Connect with us

World Darts Championship

Van de Pas ploetert zich in vierde ronde WK

Benito van de Pas heeft zeer verrassend de vierde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. De Nederlander heeft een belabberd jaar gehad, maar in Alexandra Palace valt het op zijn plaats. Van de Pas liep eenvoudig naar 2-0 en kreeg in set drie en vier pijlen om het al te beslissen. Antonio Alcinas kwam terug tot 2-2, maar door hoge finishes won hij alsnog met 4-2. In de vierde ronde wacht vrijdagmiddag Brendan Dolan.

Kansen pakken door Big Ben

Alcinas speelde uitmuntend tijdens zijn zege op Peter Wright, maar een week onderbreking had de Spanjaard geen goed gedaan. Hij was geen schim van zichzelf en gaf Van de Pas alle ruimte om in de eerste set toe te slaan. De Nederlander kreeg zeven beurten in zijn eigen leg, gevolgd door een 100-finish van de Spanjaard. Een 14-darter bracht Van de Pas op voorsprong en kreeg nu zelfs zeven beurten om te breken. De tweede set bracht de eerste 180’er van de Nederlander, om gelijk te breken met een 64-finish. Alcinas won zijn tweede leg, met opnieuw een hoge finish (105), daarna speelde Van de Pas zijn eigen leg solide uit voor de 2-0-voorsprong in sets.

Partij zomaar uit handen geven

Er was helemaal niets aan de hand voor Van de Pas, want ook in de derde set kwam hij een break voor. In de vierde leg ging het echter opeens haperen op de dubbels. Tops werd drie keer gemist voor de set en in de vijfde leg viel ook tops er niet in voor de 120-finish. Met een 160-finish kwam Big Ben in de vierde set op een 2-0-voorsprong, alleen weer ging het mis op de dubbels. Twee in de derde leg en één in de vijfde leg waren niet aan de Nederlander besteed, waardoor hij de partij zomaar uit handen gaf.

Finishes uit zijn tenen

Een 100-finish gaf Alcinas zijn eerste voorsprong, waarop het de beurt was aan de Spanjaard om dubbels te gaan missen. Dubbel-18 viel niet voor een 104-finish en daar kwam drie missers bij op dubebl-12. Van de Pas strafte het af met een 97-finish en pakte de set met een 149-finish. Ook in de zesde set kwam er een finish uit zijn tenen. Vanaf 151 wist Big Ben de vijfde leg af te dwingen, gooide daarin een 180’er en maakte het af.

Delen:

Meer over World Darts Championship