Connect with us

World Darts Championship

Van de Pas redt seizoen én Tourkaart door WK Qualifier te winnen

Benito van de Pas heeft zich als elfde Nederlander geplaatst voor het PDC World Darts Championship 2020. Big Ben kende twee dramatische seizoenen en stond op de rand van het verliezen van zijn tourkaart. Door plaatsing voor het WK lijkt hij zichzelf dan ook een hele grote dienst te bewijzen.

Big Ben slaat toe

Van de Pas had een zware tour op de PDPA Qualifier. In de eerste ronde ging het op het nippertje goed tegen John Michael (6-5), daarna ging hij per ronde beter spelen. Yordi Meeuwisse, Barrie Bates en Robert Owen moesten eraan geloven. In de finale gooide Big Ben lange tijd ruim boven de 100 per beurt en won uiteindelijk met 7-4 en 99,6 per beurt.

Opvallende namen

Kevin Burness en Matthew Edgar wisten de andere twee tickets te bemachtigen. Burness plaatste zich een jaar geleden ook voor het WK, terwijl hij voor de rest niets wist klaar te spelen op de Pro Tour. Edgar debuteerde een jaar geleden eveneens en kwam afgelopen weekend in de eerste ronde van de Players Championship niet eens tot een gemiddelde van 80 per beurt. Op de Qualifier gooide hij weer geen enkele partij boven de 90 gemiddeld, maar wist zich wonderwel er doorheen te gooien. Christian Kist en Robert Thornton verloren in de halve finale, Jamie Lewis – twee jaar geleden nog halve finalist op het WK – verloor in de kwartfinale.

Delen:

Meer over World Darts Championship