Connect with us

World Darts Championship

Van de Pas tot tranen geroerd: “Dit was voor mij al een finale”

Benito van de Pas PDC WK Darts 2019 (1)

Benito van de Pas heeft dolblij gereageerd op zijn zege tijdens het PDC World Darts Championship 2019. Big Ben was in een thriller te sterk voor Jim Long. Hij miste drie matchdarts in de vierde set, overleefde zelf één pijl voor de zege van Long en maakte het af met een waanzinnige 150-finish.

Een traantje gelaten

“Wat was dit spannend zeg”, puft Van de Pas na bij RTL7Darts. “Ik heb net wel een traantje gelaten, dat geef ik eerlijk toe. Het is zo’n slecht jaar geweest, deze partij was voor mij al een finale.” Daarin kwam hij op een 2-0-voorsprong. “Ik was de hele wedstrijd rustig, maar het ging er net niet in. Ik kom 2-0 voor en opeens begint hij goed te spelen. Iedere leg continu scores van 100. Maar het is mijn eigen schuld, want ik moet die drie matchdarts afmaken. In een goed jaar win je met 3-0 en nu is zo’n krappe zege fantastisch.”

Maar één bouncer

Zenuwen waren er niet. “Vooraf was ik wel nerveus, maar op het podium voelde het best lekker. De laatste set was ik ook helemaal niet aan het twijfelen.” De afgelopen jaren heeft Van de Pas lopen rommelen met zijn pijlen. Vooral het aantal bouncers waren niet meer te tellen, waardoor hij op zoek ging naar nieuw materiaal. Sinds acht weken gooit hij met zijn huidige setup. De tweede set zag er met name goed uit met een gemiddelde van 98, maar het vertrouwen moet nog groeien in het materiaal. Qua bouncers gaat het in ieder geval uitstekend, want alleen in de eerste leg had Big Ben een bouncer. Nu moet hij aanleggen tegen Antonio Alcinas. Tegenover PDC TV wilde hij nog niet te ver vooruit kijken. “Drie jaar geleden had ik misschien gedacht aan een prachtige loting met veel mogelijkheden. Maar in die fase zit ik nu helemaal niet. Laat ik eerst maar van hem zien te winnen.”

Delen:

Meer over World Darts Championship