Connect with us

Players Championship Finals

Van de Pas vervangt Suljovic; grote meevaller voor WK-ticket

Benito van de Pas zal aankomend weekend alsnog deelnemen aan de Players Championship Finals. Big Ben eindigde als 65ste op de Players Championship Order of Merit, maar schuift in het veld door de afmelding van Mensur Suljovic.

Familieredenen

Suljovic heeft zich afgemeld bij de PDC voor het laatste televisietoernooi van het seizoen in aanloop naar het PDC World Darts Championship. De nummer zeven van de wereld zal niet verschijnen in Minehead vanwege familieredenen. Hierdoor wordt hij vervangen door de eerste reserve en dat is Van de Pas. Voor de lange Nederlander is dit een grote meevaller. Hij heeft een vrije val gemaakt op de wereldranglijst, waardoor zelfs deelname aan het wereldkampioenschap nog niet helemaal zeker was.

Mogelijk confrontatie met Van Gerwen

Big Ben staat momenteel dertigste en zou moeten toekijken of hij niet wordt gepasseerd door drie spelers. De top-32 is automatisch geplaatst voor het WK, mocht hij daaruit vallen is zijn WK-ticket ook weg. Op de Pro Tour-ranking staat Van de Pas namelijk te laat. Deelname aan de Players Championship Finals levert hem nu 2.500 pond op en mogelijk meer. Daarvoor zal hij wel eerst moeten zien te winnen van Keegan Brown. In de tweede ronde wacht mogelijk Michael van Gerwen.

Speelschema Players Championship Finals 2018

Delen:

Meer over Players Championship Finals