Connect with us

Grand Slam of Darts

Van den Bergh en Price openen Grand Slam sterk

Dimitri Van den Bergh World Series Finals Darts 2017

Dimitri Van den Bergh en Gerwyn Price hebben de druk gelijk opgevoerd naar hun tegenstanders in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. De Belgische wereldkampioen bij de jeugd en de Welshman wonnen hun openingsduel overtuigend. Max Hopp en Stephen Bunting hebben eveneens een eerste stap gezet.

Price rechtstreeks van de trouwerij naar de zege

Max Hopp had met name op de dubbels even nodig om warm te draaien. Met 0 uit 8 kwam hij dan ook op een 0-2-achterstand, maar Josh Payne kon niet doordrukken. Het werd 2-2 en vervolgens ook 3-3, waarop de Duitser weg wist te lopen. Hij kreeg liefst zeven beurten de tijd om te breken en maakte zijn eigen leg af met een solide 74-finish. Gerwyn Price had ook in de openingsfase wat problemen, om daarna weg te lopen van Andrew Gilding. Price is vrijdag getrouwd en het feestje leek nog wel in zijn hoofd te spelen. De absolute scherpte ontbrak, met name op de dubbels. Gilding profiteerde met finishes van 93 en 110, maar kon uiteindelijk het constante spel van Price niet afstoppen. Met een 70-finish was het 3-1, gevolgd door twee solide legs voor 5-2.

Dreammaker laat zich weer zien

Van den Bergh lijkt op tijd weer zijn goede vorm te hebben gevonden. Na een moeilijk jaar op de Pro Tour haalde hij maandag wel de finale van het wereldkampioenschap jeugd. De Belg mag zijn titel gaan verdedigen tegen Martin Schindler, Ryan Searle wist hij er in Wolverhampton alvast op te leggen. Een finish van 140 van Searl werd gecounterd door finishes van 82 en 120. Een 13-darter en een 82-finish bracht Dreammaker op 4-2, om zijn eerste matchdarts te missen. Een 180’er gevolgd door een 70-finish bracht Van den Bergh de 5-3-zege.

Een vlieg zit in de weg

In de WK-finale staat hij dus tegenover Schindler, die zich ook plaatste voor de Grand Slam. Hij begon met een grote zoektocht op de dubbels en zag Stephen Bunting een 170-finish gooien. De Engelsman miste één dart voor de break en met een 80-finish was het toch 2-2. De 68-finish van de Duitser bracht de partij naar 3-3. Bunting hield zijn eigen leg, waarop een curieus volgde. Schindler stond op 78, terwijl er een vlieg op het bord ging zitten. Half uit zijn focus kon de Duitser geen triple vinden en pakte Bunting met een 61-finish de zege.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts