Connect with us

Development Tour

Van den Bergh in tweede WK Jeugd-finale tegen Schindler

Dimitri Van den Bergh World Series Finals Darts 2017

Dimitri Van den Bergh kan voor het tweede jaar op rij wereldkampioen bij de jeugd worden. De Belg haalde maandag in Wigan de finale en zal daarin op zondag 25 november aantreden tegen Martin Schindler. Daarmee zou hij de tweede Duitse winnaar kunnen worden in vier jaar tijd.

Van den Bergh op tijd weer scherp

Vorig jaar was Van den Bergh in de laatste maanden van het jaar niet te houden. Hij won het World Youth Darts Championship in de finale tegen Josh Payne en stond vervolgens ook in de kwartfinale van het wereldkampioenschap van de PDC. De jonge Belg viel daarna alleen volledig stil en kon op de Pro Tour het hoge niveau niet vasthouden. Nu het najaar weer is begonnen is Dreammaker weer bij de les. In Wigan kwam hij eenvoudig de poulefase door, om daarna te winnen van Melvin de Fijter (6-3), Thomas Lovely (6-2), Christian Bunse (6-3) en Ted Evetts (6-1).

Duitsers in opkomst

Bij de acht kwartfinalisten zaten dit jaar twee Duitsers. Waar Bunse sneuvelde tegen Van den Berg, ging Schindler hard door. Hij won met klinkende cijfers van Rhys Hayden (6-0), Bradley Kirk (6-4), Geert Nentjes (6-0) en Callan Rydz (6-3). Zo ging ook hij zeer overtuigend richting de finale. Nentjes was de beste Nederlander, maar sneuvelde in de kwartfinale. Mike van Duivenbode ging een ronde eerder zitten. Justin van Tergouw kon het bij de laatste-32 niet bolwerken, terwijl ook Berry van Peer er in die doorgang uit ging. Jeffrey de Zwaan was op voorhand één van de grote favorieten, maar kwam de poulefase niet eens door.

Laatste-16
Callan Rydz 6-2 Paolo Nebrida
Harry Ward 6-3 Ryan Meikle
Martin Schindler 6-4 Bradley Kirk
Geert Nentjes 6-2 Justin Smith
Dimitri Van den Bergh 6-2 Thomas Lovely
Christian Bunse 6-5 Mike van Duivenbode
Lee Budgen 6-3 Jarred Cole
Ted Evetts 6-0 Scott Jackson

Kwartfinale
Callan Rydz 6-5 Harry Ward
Martin Schindler 6-0 Geert Nentjes
Dimitri Van den Bergh 6-3 Christian Bunse
Ted Evetts 6-2 Lee Budgen

Halve Finale
Martin Schindler 6-3 Callan Rydz
Dimitri Van den Bergh 6-1 Ted Evetts

Delen:

Meer over Development Tour