Connect with us

Grand Slam of Darts

Van den Bergh knikkert ook BDO’s nummer twee eruit

Dimitri van den Berg PDC WK Darts 2018

Dimitri Van den Bergh heeft ervoor gezorgd dat alle BDO-darters uit de onderste helft van het speelschema al sneuvelen in de groepsfase van de Grand Slam of Darts. De Belg won eenvoudig van Mark McGeeney, de nummer twee van de BDO, met 5-1. Josh Payne ging daarnaast mee met Peter Wright in groep E.

Zenuwen lopen te hoog op

De zenuwen waren groot bij Max Hopp en Jim Williams, die continu aan het rekenen waren. Hopp hield telkens het voortouw en op een gegeven moment wist Williams dat het doek voor hem was gevallen. Vanaf dat moment begon hij ook een stuk scherper te spelen. De break in de zevende leg lukte nog niet, maar hij vervolgde met een 10-darter. Hopp wist de negende leg niet in vijf beurten uit te gooien en door een 72-finish pakte Williams (101,6) de 4-5-zege. Daarmee was Wright zeker van de tweede ronde en hij begon dan ook heel zwak tegen Josh Payne. Vanaf 0-2 werd het wel 2-2, voor Payne dubbel-5 vond. Payne vond ook een 180’er en dubbel-16 voor 3-4, maar kon het niet afmaken. Wright won dan wel met 5-4, maar op legsaldo ging Payne daardoor wel mee met Wright.

McGeeney kan Dreammaker niet verstoren

In groep H was het wel overzichtelijk. Rob Cross was al zeker van de volgende ronde en speelde dan ook een wedstrijd om niets tegen de al uitgeschakelde Ryan Searle. Het werd 3-0 en 4-1 met een 90-finish. Searle vond de twee legs daarna 180’ers alleen maakte het niet af. Zo was Cross zeker van de groepswinst. Dimitri Van den Bergh en Mark McGeeney streden om de tweede plaats, waarbij McGeeney ook nog eens de druk van de BDO op zijn schouders had. Hij begon fantastisch met een 13-darter en een 180’er. Daarna viel hij volledig stil. Van den Bergh brak en kreeg alle tijd vanaf 170. Hij zette weg naar 32 en kwam al op 3-1. McGeeney kon nog wat terugdoen in zijn eigen leg, om vanaf 70 niet toe te slaan. Dreammaker deed dat wel voor 4-1 en maakte het daarna af.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts