Connect with us

Grand Slam of Darts

Van den Bergh met negendarter naar kwartfinale

Dimitri Van den Bergh heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. De Belgische wereldkampioen bij de jeugd was in de eerste helft van het duel de onderliggende partij van Stephen Bunting. De Engelsman pakte geen enkele kans en daarna was Dreammaker gevlogen. De kers op de taart was een negendarter in de vijfdtiende leg.

Bunting laat alle kansen liggen

In de openingsfase was Bunting de betere speler, maar hij kon dat niet omzetten in een ruime voorsprong. Door twee pijlen in de derde leg te missen gaf hij Van den Bergh zelfs een breakkans. Die pakte de Belg niet vanaf 62 en ontsnapte in de vierde leg zelf doordat Bunting liefst vier darts miste op de dubbels. Met een solide 14-darter ging The Bullet wel de onderbreking in met een 3-2-voorsprong. Met een 76-finish was het weer gelijk, waarop Bunting in de achtste leg weer één pijl miste voor de break. Al die missers kwamen The Bullet in de negende leg duur te staan. Nu opende hij namelijk een keer matig en werd pardoes gebroken. Van den Bergh vervolgde met een 180’er en de Belg stond opeens 4-6 voor.

Negendarter

Het niveau van Bunting zakte heel snel heel ver weg en Van den Bergh kreeg dan ook de kans om de partij al te beslissen. Hij miste vanaf 54 alleen twee pijlen op dubbel-18 en Bunting redde zich met een tweedart 68-finish. Een 180’er van Dreammaker was goed voor een 12-darter, om na een volgende maximale score tops te missen voor opnieuw de dubbele break. Twee legs later zou die er dan toch komen en op de mooist denkbare wijze. Na twee keer 180 gooide Van den Bergh triple-20, triple-19 en dubbel-12 voor de negendarter. Bunting miste daarop nog eens zeven pijlen op de dubbels en het was gedaan.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts