Connect with us

World Darts Championship

Van den Bergh walst over Suljovic heen voor kwartfinale op WK

Dimitri Van den Bergh World Series Finals Darts 2017

Dimitri Van den Bergh heeft Mensur Suljovic hardhandig aan de kant gezet op het PDC World Darts Championship 2018. De eerste twee sets gingen overtuigend naar Van den Bergh, waarop Suljovic het derde bedrijf volledig uit handen gaf. Daarna was de partij beslist en denderde de jonge Belg naar de verrassende 4-0-zege. Na Kim Huybrechts is hij nu de tweede Belg in de kwartfinale ooit van het PDC WK Darts.

Topvorm Suljovic nog niet gezien

Suljovic speelde tot dusver geen al te sterk wereldkampioenschap, terwijl hij juist een waanzinnig jaar achter de rug heeft. Kevin Painter was simpelweg niet in staat om ook maar wat weerwerk te leveren, dat deed Robert Thornton wel. De Schot miste alleen darts voor winst van de vierde, vijfde én zesde set, waardoor hij toch met 4-2 verloor. Van den Bergh speelde ondertussen een fabelachtige partij tegen Stephen Bunting, om daarna behoorlijk weg te zakken tegen Jan Dekker. De dubbels van de wereldkampioen bij de jeugd waren alleen fantastisch. Hij was gaandeweg de partij 8 uit 10 op de dubbels en maakte daarmee het verschil.

Dreammaker is de baas op het podium

Van den Bergh ging door met het goede finishen en maakte 120 gelijk af voor de break. Zijn eigen leg maakte hij ook af in vijf beurten en had zo de eerste set al te pakken. Beide darters openden de tweede set met een 180’er, alleen Suljovic miste dubbel-18 voor de break. In de vierde leg ging het daarop weer mis voor de Oostenrijker. Vijf van zijn zes beurten leverden geen enkele triple op en zo kreeg Van den Bergh de tijd om dubbel-1 te vinden voor 0-2 in sets. En dat terwijl de gemiddeldes met allebei 93 nauwelijks uit elkaar lagen.

The Gentle geeft het weg

De derde set was dan ook cruciaal geworden voor Suljovic en daarin liet de Oostenrijker het volledig afweten. Hij kwam op 2-1 met finishes van 78 en 68. In de vierde leg miste hij twee pijlen vanaf 36 en in de vijfde leg werkte zijn favoriete dubbel-14 ook niet mee. Van den Bergh prikte 64 weg (0-3 in sets), om door te beuken met twee 180’ers op rij. In de tweede leg miste de Belg een pijl vanaf 71 voor de definitieve tik. Suljovic gooide er nog vijf keer triple-20 achteraan, om toch weer een volle beurt te modderen op de dubbels. Van den Bergh deelde nu wel de dreun uit met een 115-finish en vond zijn vijfde 180’er. Dat was wel de beslissing.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship