Connect with us

World Darts Championship

Van der Voort: “Als ik goed ben kan ik hem nu ook een wedstrijd geven”

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2020

Vincent van der Voort vindt dat zijn ervaring de doorslag heeft gegeven in de zege op Keane Barry. De 17-jarige Ier kon Fast Vinnie op het PDC WK Darts 2020 twee sets bijbenen, maar uiteindelijk werd het toch 3-0 in sets.

Barst van het talent

“Momenten zijn bepalend”, blikt Van der Voort bij RTL7Darts terug. “Met name de 66-finish in de vijfde leg van de tweede set is het moment. Je ziet dat hij barst van het talent en het hem heel makkelijk afgaat. Het is voor hem alleen nog allemaal nieuw en dat heeft mij geholpen. Ik heb meer ervaring en ik ben het op een gegeven moment ook rustiger aan gaan doen. Hij gooit zo ongelooflijk snel. Ik heb geen pijl van hem gezien, elke keer als ik me omdraaide was hij alweer klaar.”

Voelde totaal niet goed

Tevreden over zijn spel was Van der Voort ondanks ruim 95 gemiddeld en bijna vijftig procent op dubbels niet. “Het liep voor geen meter, maar ik had een bepaalde worp gevonden waardoor ik het over de lijn kon trekken. De statistieken zijn één, maar het gaat om het gevoel. Na anderhalf uur ingooien leek het nog nergens op. Gaandeweg de partij voor ons begon het ergens op te lijken.”

Succesvolle switch

Nu wacht Dave Chisnall, van wie hij twee jaar geleden won. Inmiddels is er veel veranderd bij Chizzy. Het verlaten van Target en terugkeren naar Harrows heeft hem goed gedaan. Van der Voort bij PDC TV. “Sinds hij gewisseld is naar Harrows gooit hij fantastisch. Zijn prestaties zijn weer van het niveau van een top-10 speler. Ik ga echter alles geven. Twee jaar geleden heb ik hem al eens verslagen. Als ik goed ben, dan kan ik hem ook nu een wedstrijd geven.”

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship