Connect with us

World Matchplay

Van der Voort als vijfde Nederlander naar World Matchplay

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2019 (2)

Vincent van der Voort keert na drie jaar weer terug op de World Matchplay. Fast Vinnie heeft zich als vijfde en laatste Nederlander weten te plaatsen voor het televisietoernooi. Ron Meulenkamp was nog in de race, maar voor hem ging het mis in Praag.

Maar één oranjeklant automatisch geplaatst

Het is slechts twee jaar geleden dat er vier Nederlanders in de top-16 van de wereld stonden (Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas). Van Gerwen is nog altijd de nummer één van de wereld, de andere drie hebben een duikeling gemaakt op de wereldranglijst. Zo is Mighty Mike nu ook de enige Nederlander in de top-16 van de wereld en daardoor automatisch geplaatst voor het tv-toernooi in Blackpool. De andere drie kwamen niet eens in de buurt van plaatsing.

Kwartet via Pro Tour Ranking

Naast de top-16 van de wereld doet ook de top-16 van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit mee. Deze lijst wordt aangevoerd door Krzysztof Ratajski. Jermaine Wattimena (6), Jeffrey de Zwaan (7) en Danny Noppert (10) wisten zich zeer overtuigend te plaatsen. Wattimena door het hele jaar zeer constant te presteren, De Zwaan en Noppert wonnen in de afgelopen twaalf maanden allebei een Players Championship. Vincent van der Voort wist zich de afgelopen periode in de top-16 te gooien, maar moest dit weekend toekijken hoe zijn concurrenten het deden. Uiteindelijk sneuvelden ze één voor één, waardoor hij ook naar Blackpool mocht. Ron Meulenkamp had in Praag een finaleplaats nodig, hij verloor in de derde ronde.

Deelnemers World Matchplay 2019

Top-16 PDC Order of Merit: Michael van Gerwen, Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson, Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price, James Wade, Mensur Suljovic, Ian White, Simon Whitlock, Dave Chisnall, Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Darren Webster, Adrian Lewis

Top-16 Pro Tour Oder of Merit: Krzysztof Ratajski, Ricky Evans, Glen Durrant, Joe Cullen, Steve Beaton, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Chris Dobey, Stephen Bunting, Danny Noppert, Max Hopp, Mervyn King, John Henderson, Keegan Brown, Vincent van der Voort, Jamie Hughes

Delen:

Meer over World Matchplay