Connect with us

World Matchplay

Van der Voort baalt: “Dan had het mijn wedstrijd kunnen worden”

Vincent van der Voort is ondanks een goed optreden direct uitgeschakeld op de World Matchplay. Tegen Peter Wright miste hij één dart voor 3-0 en kreeg een dodelijke 164-finish om zijn oren. Vanaf 2-4 kwamen er een aantal kansen om terug te breken. Die pakte hij niet en Wright liep vervolgens toch weg.

Hard werken

“Ik had een goed begin, maar die 164-finish deed pijn. Bij 3-0 had ik in zijn hoofd kunnen gaan zitten en had het mijn wedstrijd kunnen worden. Nu werd het hard werken”, beschouwde Van der Voort terug op de partij bij RTL7Darts. “De eerste pijl zat de hele wedstrijd niet goed. Als die wel goed zit, dan komt er ontspanning en kan ik een ritme halen. Nu was dat geen moment het geval.”

Moet voor mij nu gebeuren

Toch zat Van der Voort lange tijd goed in de partij. “Ik miste ook diverse kansen om terug te breken. Ik denk dat het verschil erin zit dat Wright heel vaak dit soort wedstrijden speelt, voor mij is dat maar af en toe. Als je vaak op televisie speelt is het anders. Voor mij moet het nu gebeuren, want wie weet sta ik hier nooit meer.”

Delen:

More in World Matchplay