Connect with us

European Championship

Van der Voort en De Zwaan onderuit in kwartfinales EK

Vincent van der Voort World Grand Prix 2019

Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort zijn in de kwartfinales van het European Darts Championship 2019 uitgeschakeld. De Zwaan ging kopje onder tegen Michael Smith, terwijl Van der Voort in de slotfase net niet toe kon slaan tegen Gerwyn Price.

Kansen in openingsfase

In de eerste helft van de partij was het De Zwaan die continu druk wist te zetten op Smith. Bulls-eye werd gemist en in de derde leg twee pijlen voor de break. Met een 118-finish redde Smith zich voor 4-3, terwijl De Zwaan op 40 stond te wachten. Het bleek een tikje te zijn. De Nederlander kon de triples even niet vinden en pardoes was het 6-3. Het werd zelfs 8-4, waarop De Zwaan nog wel één rebreak wist te plaatsen. Zijn eigen leg gooide hij alleen niet uit vanaf 56 en een nieuwe break vanaf 80 werd ook gemist. Zo werd het 10-5.

Wachten op breaks

Van der Voort begon veel sterker aan de partij dan Price en ging de eerste onderbreking dan ook in met een gemiddelde ruim tien punten hoger. Toch was de stand 2-3. Dat kwam vooral doordat Fast Vinnie in de derde leg zijn kansen op de break miste. Met een 80-finish was het 2-3, waarop de partij zonder een break te noteren naar 6-6 vloog. Voor een break was dan ook iets bijzonders nodig en dat bleek. In de veertiende leg sloeg Price namelijk toe met een 170-finish, alleen hij miste bulls-eye voor een tweede maximale finish op rij. Van der Voort profiteerde op tops voor de 13-darter en zag Price daarop nog drie pijlen missen. Zo was het 8-8, waarop Fast Vinnie na vier beurten klaar stond op 40. Price hield zijn eigen leg met een 72-finish en het leek naar een beslissende leg af te gaan. Van der Voort miste alleen zijn kans vanaf 76. Daarop sloeg The Iceman toe voor 8-10.

European Darts Championship 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Championship