Connect with us

European Tour

Van der Voort en Wattimena naar tweede ronde Gibraltar

Vincent van der Voort World Granx Prix 2015 2

Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van de Gibraltar Darts Masters. Michael van Gerwen was daarvoor automatisch geplaatst en stuit nu op Van der Voort die afrekende met Barrie Bates. Wattimena had geen kind aan de lokale ster Tony Dawkins. Voor Jeffrey de Graaf viel het doek na een fantastisch duel met Darius Labanauskas.

Van der Voort pakt sterke zege

Van der Voort speelde een sterke partij met 96,02 als gemiddelde. Het enige verbeterpunt was mogelijk de buitenste ring, met 6 uit 18 op de dubbels. Het brak hem uiteindelijk niet op. Scorend was het snel 3-0, voor Bates ondanks een 180’er van Fast Vinnie de vierde leg kon pakken. Dit was vooral door toedoen van vier gemiste dubbels van de Nederlander. De draad werd snel opgepakt met een 13-darter, om na een tweede 180’er ditmaal twee pijlen op tops te missen (4-2). Een nieuwe 13-darter bracht matchpoint, om het af te maken met dubbel-4. In de tweede ronde wacht nu de confrontatie met Van Gerwen.

180-regen valt verkeerd voor De Graaf

De Graaf en Labanauskas speelden een fantastisch duel. Ze gooiden te samen in tien legs ook tien keer 180, waarvan zes voor de darter uit Litouwen. Hij was het die een 2-5-voorsprong pakte, voor De Graaf versnelde met een 180’er en zelfs twee maximale scores voor een 10-darter (4-5). In de tiende leg was het Labanauskas die zijn zesde 180’er vuurde en De Graaf bulls-eye zag missen voor de 90-finish. Daarop maakte hij het af via dubbel-8: 4-6.

Machinegun snel klaar met Dawkins

Tony Dawkins was één van de vier darters uit Gibraltar die zich wist te kwalificeren. Als debutant was dat voor hem een zware dobber met een gemiddelde van 71,31 per beurt. Het hoogtepunt voor Dawkins was een 180’er in de tweede leg, dit bracht hem ook naar 1-1. Daarna liep Wattimena scorend heel eenvoudig weg. Zijn eerste 180’er was goed voor 3-1, gevolgd door een 106-finish. Zonder gas te geven liep Machinegun naar 6-1 en speelt nu tegen titelverdediger Michael Smith.

Gibraltar Darts Masters 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour