Connect with us

Grand Slam of Darts

Van der Voort geeft Nixon geen kans

Vincent van der Voort mag blijven hopen op het bereiken van de knock-out fase op de Grand Slam of Darts. De darter uit Purmerend gaf zaterdag een 4-2-voorsprong uit handen tegen Andy Jenkins. Ditmaal was hij wel vlijmscherp op de dubbels. Van der Voort had geen enkel probleem met Phil Nixon en noteerde in Wolverhampton een 5-1-zege.

Hierdoor heeft hij maandagavond nog een kans, maar moet dan wel winnen van Phil Taylor. Voor de verliezer van het duel zat de Grand Slam er op. Vanaf de eerste beurten was al direct duidelijk wie dit zou worden. Nixon kende vorig jaar de week van zijn leven tijdens Lakeside. Vanuit het niets wist de toenmalig vijftigjarige debutant de finale te bereiken, maar dat niveau kwam noiot meer terug bij de Engelsman. Ook in Wolverhampton was zijn optreden zeer matig. Hij kon amper de triples vinden en had het geluk om ditmaal wel een leg te pakken.

Taylor veegde hem namelijk met 5-0 van het bord en ook Van der Voort was hard op weg. De Nederlander nam een 2-0-voorsprong, voor hij zelf een matige leg afleverde. Toch maakte Nixon het zich nog moeilijk door vier dubbels te missen. Pas op dubbel-4 was het raak. Daarna nam Van der Voort de partij weer helemaal in handen. Scorend liep hij simpel weg van zijn Engelse opponent en maakte de wedstrijd in stijl af. Met een klinkende 146-finish kwam 5-1 op het bord en noteerde hij een gemiddelde van 99,98 op beurt. Hij was na afloop verrast. “Het voelde niet aan als zo’n goed gemiddelde, ik moest hard werken. Gisteren speelde ik sterk op het oefenbord, maar kwam het er op het podium niet uit. Nu wel, maar waarom weet ik echt niet.”

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts