Connect with us

Grand Slam of Darts

Van der Voort kan Taylor niet afstoppen

Vincent van der Voort heeft voor geen verrassing kunnen zorgen. De darter uit Purmerend moest in een rechtstreeks duel met Phil Taylor bepalen wie zich bij Andy Jenkins zou voegen in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. The Power was met 5-1 te sterk voor Van der Voort en maakt daarmee zijn misstap van een dag eerder goed.

De dertienvoudig wereldkampioen verloor toen namelijk van Jenkins. Vanaf de eerste leg liep het scorend niet naar de zin van Van der Voort, terwijl Taylor direct opende met een 180’er. Door drie missers op de dubbels kon Van der Voort nog terug komen tot 1-1, maar daar bleef het bij. Al bij pauze was The Power naar een 3-1-voorsprong gelopen en wist daarna ook de laatste aanval van de Nederlander af te slaan. In de leg van Taylor stonden beide darters na negen pijlen op 121. Van der Voort mocht alleen niet eens meer aanleggen, want de Engelsman gooide een 121-finish voor 4-1.

In de laatste leg kreeg Van der Voort een reeks aan dubbels om zijn leven in Wolverhampton te verlengen. De dubbel wilde alleen wederom niet vallen voor de Nederlander, waardoor er een 5-1-eindstand op het bord kwam. Daarmee is Taylor alsnog groepswinnaar van groep A, want Andy Jenkins verloor verrassend met 3-5 van Phil Nixon. Door de eerdere uitschakeling van Niels de Ruiter en Michael van Gerwen kan Raymond van Barneveld als enige oranjeklant de knock-out fase bereiken.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts