Connect with us

Pro Tour

Van der Voort: “Knop is om na motivatieproblemen”

Vincent van der Voort World Granx Prix 2015 2

Vincent van der Voort heeft een moeizame start van 2018 gekend. De Nederlander gaf dit weekend tijdens de European Tour in het Duitse Sindelfingen aan dat dit vooral kwam door motivatieproblemen. “Maar de knop is nu weer omgezet in mijn hoofd.”

Na het goede WK zakte alles weg

“Ik heb zoveel ‘piep’ wedstrijden gespeeld in de afgelopen maanden”, begint Van der Voort grappend na zijn eerste ronde zege op Steve Lennon. In dit duel gooide de lange Nederlander een gemiddelde van dik boven de 100 en liet weer zien waar hij toe in staat is. Net zoals hij in december ook deed door op het PDC World Darts Championship de derde ronde te bereiken door onder meer Dave Chisnall te verslaan. “Ik kon de motivatie niet vinden”, geeft hij eerlijk toe over de afgelopen maanden. “Ik speel al dertig jaar darts en vorig jaar heb ik heel hard gewerkt om terug te komen na mijn rugproblemen. Dat betaalde zich uit op het WK, want toen speelde ik heel goed. Daarna zakte alles weg.”

Dacht iets te makkelijk dat het gewoon doorrolde

“Na een paar maanden kwam ik tot de conclusie dat ik het anders moest gaan aanpakken. Iedere week zie ik die jonge gasten die allemaal zo gretig, terwijl ik gemakzuchtig sta te gooien en wel zie wat er gaat gebeuren. Ik dacht dat ik wel beter was dan die gasten. Nu heb ik het omgedraaid in mijn hoofd.” Een verklaring ziet Van der Voort mogelijk juist in het zware jaar waarin hij keihard trainde om zijn rugproblemen te overwinnen. “Op het WK dacht ik dat ik er was. Ik speelde zo goed en dacht iets te makkelijk dat ik gewoon door kon rollen. Wanneer je op een groot podium staat zoals op de European Tour is het makkelijk om je te motiveren. Maar vooral op de Pro Tour is dat ontzettend zwaar, die spelen we ook nog eens in steden zoals Wigan en Barnsley waar je absoluut niet wilt zijn. Het zijn de lelijkste steden van de wereld.”

Delen:

Meer over Pro Tour