Connect with us

World Darts Championship

Van der Voort krijgt Dobey net niet omver geduwd

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2019 (2)

Vincent van der Voort is in de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 uitgeschakeld door Chris Dobey te verslaan. Vier sets lang moest Van der Voort hard werken om de Engelsman bij te benen. Twee keer won hij zijn eigen set in de vijfde leg, om een sublieme vijfde set te spelen. Hij vergat alleen door te drukken en miste in de zevende set drie darts voor de break.

Cruciale vijfde leg

Van der Voort wist in de openingsleg gelijk te breken met een 180’er en een 13-darter, daarna nam Dobey het initiatief toch flink over. Hollywood pakte zijn eigen leg met een 11-darter en brak met een 13-darter voor setwinst. Ook in de derde set wist de jonge Engelsman een break voorsprong te pakken (1-2), maar vergat het af te maken in vijf beurten. Van der Voort profiteerde met een 74-finish, gooide in de vijfde leg een 180’er en pakte de tweede set met een 76-finish: 1-1.

Dobey lijkt even weg te lopen

Het duel leek in evenwicht, alleen op de dubbels ging Fast Vinnie in de fout. De 11-darter van Dobey kon hij eenvoudig counteren, tot er zes pijlen mis gingen. Dobey strafte het af op dubbel-15 en met en 13-darter was het 1-2 in sets. Van der Voort zag de Engelsman aan het begin van de vierde set één pijl missen om weer een break te pakken. Dubbel-16 vond hij niet en Van der Voort kreeg de bulls-eye voor een 87-finish wel weg (2-0). Dobey kwam terug tot een vijfde leg, waarin een solide 13-darter voor 2-2 zorgde. De verschillen lagen in gemiddeldes wel ver uit elkaar: 93,64 om 101,91. Dobey is daarbij 10 uit 17 op de dubbels.

Sublieme vijfde set niet benut

De druk kwam toch wel steeds meer op Dobey te staan, die in zijn eigen leg tops nu niet kon vinden voor de 116-finish. Van der Voort brak met een 88-finish en kwam op 2-0 met een 104-finish. De derde leg brachten zelfs twee 180’ers voor de 11-darter: 3-2. In de eigen set de klus afmaken zat er niet in. Zijn eigen leg had de Nederlander niet in vijf beurten uit en Dobey gooide twee 15-darters op rij. Tops voor de 140-finish kon Fast Vinnie ook niet vinden en zo was het 3-3.

Drie dure missers

Van der Voort had gelijk een dreun uit kunnen delen in de beslissende set. Bulls-eye viel niet voor een 161-finish en ook twee pijlen op dubbel-8 waren niet raak. Met een 108-finish wist de Nederlander wel eenvoudig 1-1 te maken, voor Dobey opnieuw op voorsprong kwam. Ditmaal kon Van der Voort zijn eigen leg niet in vijf beurten uitgooien en maakte de Engelsman het af vanaf 74.

Delen:

Meer over World Darts Championship