Connect with us

World Darts Championship

Van der Voort laat ervaring spreken met WK-zege op Barry

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2018

Vincent van der Voort heeft overtuigend de tweede ronde bereikt van het PDC WK Darts 2020. Fast Vinnie had twee sets lang zijn handen vol aan Keane Barry, maar de ervaring van de Nederlander was tegen de 17-jarige Ier toch uiteindelijk doorslaggevend. Door de 3-0-zege speelt hij nu tegen Dave Chisnall.

Twee keer vijfde leg

De eerste set ging volledig op beurt, waarbij Barry met een 72-finish voor 2-2 zorgde. Daarop speelde Van der Voort een zeer solide leg, stond na vier beurten op 20 en gooide het direct uit. In de tweede set pakte de Nederlander de break, maar die wist hij niet om te zetten in setwinst. Twee pijlen vanaf 76 vlogen er niet in en Barry maakte gelijk. Toch wist Van der Voort weer de druk op de Ier te houden. Eén score van 45 deed de tiener de das om en met een 66-finish was het 2-0 in sets.

Jongeling zakt weg

Barry kreeg nog wel de kansen in de derde set, alleen de dubbels vielen er nu niet meer in. Eén misser in de eerste leg voor een 70-finish en twee missers voor een 87-finish zorgden ervoor dat Van der Voort 2-0 kon maken. Zijn eigen leg leverde daarna geen probleem meer op en via dubbel-10 was het 3-0 in de set en dus ook 3-0 in de partij. Van der Voort sloot af met een uitstekende 95,79 per beurt met vier keer 180.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship