Connect with us

Grand Slam of Darts

Van der Voort laat zege glippen

Vincent van der Voort zal alles uit de kast moeten halen om zich nog te plaatsen voor de knock-out fase van de Grand Slam of Darts. De Nederlander kwam op een ruime voorsprong, maar verloor alsnog met 4-5 van Andy Jenkins. Doordat in groep A ook Phil Taylor speelt, zal de darter uit Purmerend voor een verrassing moeten zorgen om nog aan twee zeges te komen.

Eerder op de dag won Taylor eenvoudig met 5-0 van Phil Nixon. Van der Voort moet daarom zondag zien te winnen van Nixon, om maandagavond Taylor op de knieën zien te krijgen. Daarvoor zal zijn afronding in ieder geval beter moeten zijn. Hij kwam dankzij een bulls-eye finish vanaf 88 op 2-2 en daarna liep hij naar een 4-2-voorsprong. De zege was in zicht, alleen Jenkins dacht daar anders over.

Rocky pakte de zevende leg met een 64-finish en via dubbel-12 kwam de stand zelfs weer in evenwicht. Van der Voort kreeg één matchdart op de bull, waarna Jenkins de klus klaarde met dubbel-10. Hij speelt daardoor morgen tegen Phil Taylor, met inzet een snelle plaatsing voor de knock-out ronde.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts