Connect with us

Grand Slam of Darts

Van der Voort loot Taylor, Barney treft Thornton

De loting voor de Grand Slam of Darts heeft Vincent van der Voort al in de groepsfase aan Phil Taylor gekoppeld. De titelverdediger en de Nederlander moeten het daarnaast opnemen tegen Andy Jenkins en Phil Nixon. Van 15 tot en met 23 november wordt het evenement met finalisten van alle televisietoernooien van de BDO en PDC in Wolverhampton gespeeld.

Vier Nederlanders komen die week in actie. Raymond van Barneveld is als tweede geplaatst en treft in groep E Robert Thonton, Gary Mawson en Kirk Shepherd. Daarmee krijgt Barney revanche voor de verloren halve finale van het UK Open tegen Mawson. Michael van Gerwen wacht een flinke kluif in groep C. Behalve de op papier zwakke Colin McGarry speelt Mighty Mike tegen Lakeside-kampioen Mark Webster en Mervyn King.

Niels de Ruiter is als halve finalist van Lakeside 2007 geplaatst, maar heeft de laatste maanden amper toernooien gegooid. Hem wacht een volledige PDC-poule met James Wade, Adrian Lewis en Denis Ovens. Groep B en D zijn op papier de zwaarste poules. Andy Hamilton treft Alan Tabern, Simon Whitlock en Brian Woods. Ook John Part treft het niet in groep D met Wayne Mardle, Kevin McDine en Anastasia Dobromyslova.

GROUP A
Phil Taylor (1)
Vincent van der Voort
Andy Jenkins
Phill Nixon 
GROUP B
Andy Hamilton (8)
Alan Tabern
Simon Whitlock
Brian Woods
GROUP C
Mark Webster (4)
Mervyn King
Michael van Gerwen
Colin McGarry
GROUP D
John Part (5)
Wayne Mardle
Kevin McDine
Anastasia Dobromyslova
GROUP E
Ray van Barneveld (2)
Robert Thornton
Gary Mawson
Kirk Shepherd
GROUP F
Terry Jenkins (7)
Colin Lloyd
Wes Newton
Darin Young
GROUP G
James Wade (3)
Adrian Lewis
Denis Ovens
Niels de Ruiter
GROUP H
Gary Anderson (6)
Kevin Painter
Darryl Fitton
Paul Nicholson

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts