Connect with us

Laatste Nieuws

Van der Voort: “Mentaal ben ik oké, maar fysiek zeker niet

Vincent van der Voort is na de vroeg uitschakeling op de UK Open gezakt naar plaats 39 op de wereld. Al enige tijd dobbert hij tussen plaats 30 en 40 van de wereld, de stap omhoog lukt momenteel nog altijd niet. Aan NuSport heeft Fast Vinnie uitgelegd dat zijn fysiek ongemak nog altijd zwaarder is dan hij had gehoopt. En daarnaast is vertrouwen het sleutelwoord.

De jaartjes gaan natuurlijk wel tellen

“Het is niet zo makkelijk om terug te komen op mijn oude niveau. Dat heeft allemaal met vertrouwen te maken. Alle jongens die nu opkomen, zijn vrij en onbevangen. Ik kom terug van een blessure. Dan zit er wat onzekerheid in. Dat merk ik vooral als ik op een dubbel sta. Ze vallen er dan gewoon niet in. Dat gaat dan in mijn hoofd zitten. Ik verlies van mensen waar ik vroeger nooit van zou verliezen. Het is aan mij om dat op te lossen. Ik heb er wel vertrouwen in dat dat me lukt. Het gaat er alleen om hoeveel ik ervoor opzij wil zetten. De jaartjes gaan natuurlijk wel tellen.”

Kwestie van tijd

“Mentaal ben ik oké, maar fysiek zeker niet”, bekijkt Van der Voort zijn huidige situatie. “Met mijn rug gaat het wel goed, maar ik moet nu heel anders staan op het podium. Ik moet mezelf voor blijven houden dat het een kwestie van tijd is totdat het valt.” En op de UK Open kreeg hij dan weer een tik te verwerken door de vroege nederlaag.

Ga uitdaging graag aan

“Je krijgt dan het gevoel waar je het allemaal nog voor doet, of dit het nog wel waard is en of het je ooit nog lukt om terug te komen op je oude niveau. Dat zijn vragen die dan door mijn hoofd spoken. Ik speel af en toe geweldige wedstrijden, maar de partij daarop is dan weer een stuk minder. Het is niet zo constant. Dat moet ik zien om te draaien. Dat is gigantisch moeilijk, maar ik ga die uitdaging graag aan. Ik geef niet zomaar op. Dat zit niet in me.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws