Connect with us

Players Championship Finals

Van der Voort mist matchdart; De Zwaan mist alle dubbels

Vincent van der Voort Darts PDC

Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan zijn uitgeschakeld op de Players Championship Finals. Van der Voort was dichtbij de zege, maar miste één matchdart tegen Robbie Green. De Zwaan kreeg veertien pijlen op de dubbels zonder één raak te gooien. Daardoor kon Daryl Gurney eenvoudig winnen.  Jimmy Hendriks ging tot 2-2 mee met Gerwyn Price, daarna liep de Welshman weg naar 5-2 en won met 6-4.

Gemiste matchdart

Van der Voort begon matig aan de partij en werd door een 108-finish van Green gebroken (0-2). Op tijd wist Fast Vinnie terug te slaan met een 76-finish voor de rebreak en een 101-finish bracht hem zelfs op 3-2. Zijn eigen leg werkte Van der Voort in vijftien pijlen af voor 4-2. Daarna wist Green de draad toch weer op te pakken met drie legs op rij, voor de Nederlander een elfde leg afdwong met een 102-finish. In de slotleg kreeg hij zes beurten de tijd, maar miste de matchdart. Daarop wist Green toch te winnen.

0 uit 14 op de dubbels

Gurney wist in de eerste legs scorend direct heel veel druk op De Zwaan te leggen. De Nederlander miste in zijn eigen leg bulls-eye en twee pijlen in de herkansing, waardoor het razendsnel 3-0 was. De Zwaan hopende de vierde leg met een 180’er en had inmiddels een gemiddelde van 104 per beurt. Op de dubbels liet hij het alleen weer liggen. Dubbel-7 viel niet vanaf 88 en 7 kreeg hij daarna ook niet weggepoetst. Gurney vuurde tops er met zijn eerste pijl gelijk weer in. Het missen ging door en met inmiddels 0 uit 14 op de dubbels kwam De Zwaan zelfs 5-0 achter. De slotleg was na de pauze een formaliteit met de derde 180’er van Superchin.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals