Connect with us

World Darts Championship

Van der Voort naar ziekenhuis: “Maak me druk, kan er wel eens een tijd uitliggen”

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2019 (4)

Vincent van der Voort heeft meer zorgen aan zijn hoofd dan alleen de uitschakeling op het PDC WK Darts 2020. De Nederlander verloor onnodig in de tweede ronde van Dave Chisnall met 3-1 in sets, want in de eerste set miste hij al zes pijlen voor setwinst. Fysiek was hij alleen niet in staat om er meer uit te halen.

Kon niet aanzetten

“Werkelijk alles doet zeer en ik ben ook nog verkouden. Als ik aanzette leek het nergens naar. Maar ik wil het niet als excuus gebruiken. Hij heeft gewonnen en daarmee is het klaar.” Na doorvragen bleek bij RTL7Darts dat de zorgen voor Fast Vinnie toch veel groter zijn. Drie jaar geleden leek het ook al klaar voor Van der Voort toen zijn rug voor grote problemen zorgde. Met begeleiding herpakte hij zich, maar zijn lichaam sputtert nu nog meer tegen.

Rug, knie en enkel

“Zelf stilstaan doet heel erg zeer. Mijn rug, mijn linkerenkel en mijn linkerknie. Alles doet zeer op dit moment. Morgen ga ik naar het ziekenhuis om te laten bekijken wat het is. Ik maak me er wel een beetje druk om.Het is namelijk niet zo dat je een teamsport speelt en je even kunt wisselen. Als er iets vervelends uit komt, dan kan het wel eens zo zijn dat ik er een tijd uit lig. Daar maak ik me toch wel druk om.” Van der Voort staat buiten de top-32 van de wereld en moet zich dus via de Pro Tour plaatsen voor de diverse toernooien. Wanneer hij enkele maanden mist, wordt onder meer het WK halen een erg lastig verhaal.

Delen:

Meer over World Darts Championship