Connect with us

World Matchplay

Van der Voort: “Onbegrijpelijk, dit staat nog in de kinderschoenen”

Darts staat nog altijd in de kinderschoenen als het gaat om de begeleiding van darters, die conclusie trekt Vincent van der Voort tijdens de World Matchplay. Het televisietoernooi wordt gezien als één van de belangrijkste toernooien van het jaar. Het is dan ook opvallend dat zowel Raymond van Barneveld als Jelle Klaasen deze week met totaal nieuw materiaal gooien, waar ze nog geen enkel toernooi mee hebben gespeeld.

Twee keer nieuwe darts

Barney speelt een jaar voor Target en de darts die voor hem ontworpen waren bleken niet optimaal. Hij had te weinig grip en deze is nu dan ook verbeterd. Klaasen is dit kalenderjaar ook overgestapt van dartsleverancier en werkt aan een volledig nieuwe set-up. Het roept de vraag op waarom er voor wordt gekozen om op dit belangrijke toernooi met nieuwe pijlen te verschijnen. Vincent van der Voort liet bij RTL7 weten het zeer opmerkelijk te vinden.

Er is niemand die zegt dat je dit niet moet doen

“Ik vind het onbegrijpelijk”, steekt Fast Vinnie van wal. “Darts heeft een vogelvlucht gemaakt met prijzengeld en status. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn bekende Nederlanders geworden en alles wordt steeds groter. Maar qua begeleiding staat het nog in de kinderschoenen. Er is niemand die tegen spelers zegt dat ze iets gewoon niet moeten doen. Er is niemand die zegt: ‘We gaan na de Matchplay wel eens met nieuwe pijlen testen. Er komen wat kleinere toernooien aan en daar gaan we zien of het werkt’. Commercieel is het natuurlijk prachtig dat de grote spelers met nieuwe darts gooien, maar de spelers zitten in de twijfel. Van Barneveld zal zich nu toch afvragen met welke set-up hij morgen zal gaan spelen, want hij zal niet veel zelfvertrouwen hebben gehaald uit het eerste duel.”

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay