Connect with us

European Tour

Van der Voort opent overtuigend in Wenen, debutant verrast

Vincent van der Voort World Granx Prix 2015 2

Vincent van der Voort is zeer overtuigend begonnen aan de European Tour in Oostenrijk. De voormalig winnaar in 2014 heeft zich geplaatst voor de tweede ronde, net zoals debutant Vincent van der Meer. Zowel Dirk van Duijvenbode als Christian Kist vloog er in de eerste doorgang uit. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen stromen in Wenen in de tweede ronde in.

Opnieuw sterke partij

Van der Voort plukt steeds meer de vruchten van zijn trainingsarbeid om met name zijn rugklachten – zover als mogelijk – te verhelpen. Het bracht hem de afgelopen weken al goede resultaten met vooral uitstekende gemiddeldes. Dat was ook nu het geval tegen Tony Newell. Die kon bijblijven tot 3-3 dankzij een 125-finish, negen pijlen later stond Van der Voort alweer op 41. Twee 180’ers later en een 76-finish voor de 12-darter bracht hem de 6-3-zege met 101,86 per beurt. In de tweede ronde wacht Simon Whitlock, die vorige week nog verstek moest laten gaan door een polsblessure.

Debutant verrast

Van der Meer mocht zijn debuut maken op de European Tour en liet gelijk van zich horen. Hij wist de ervaren Adrian Gray te verslaan met 6-3 en speelt nu tegen Steve West. Kist trof een uitmuntende Jamie Bain (99,91) en verloor met 6-1. Van Duijvenbode ging ondanks een 118-finish onderuit tegen John Henderson met 6-2. De Schot is daardoor zaterdag de tegenstander van Van de Pas. Van Gerwen opent in de tweede ronde tegen Christian Kallinger, de Oostenrijker profiteerde van double trouble bij Wayne Jones (3 uit 25). Klaasen speelt tegen Rob Cross.

Delen:

Meer over European Tour