Connect with us

European Tour

Van der Voort pakt als enige ticket voor Euro Tour Denemarken

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2018

De European Tour in Denemarken zal dit jaar met erg weinig Nederlanders worden afgewerkt. Michael van Gerwen heeft besloten dit toernooi over te slaan, waardoor Jermaine Wattimena als enige oranjedarter automatisch is geplaatst. Vincent van der Voort pakte daarnaast als enige een ticket op de Qualifier.

Dubbelslag Fast Vinnie

Voor Van der Voort was het een uitstekende dag in Barnsley. Hij pakte eerder op de avond al een ticket voor de Dutch Darts Masters, net zoals onder meer Raymond van Barneveld. De tweede qualifier van de dag was voor alweer het achtste European Tour-event. In Kopenhagen zal Van der Voort in actie komen dankzij zeges op Vincent van der Meer (6-3) en Antonio Alcinas (6-4).

Vier Nederlandse finalisten

Voor Jeffrey de Zwaan werd het een dag om snel te vergeten. The Black Cobra verloor de finale voor de Dutch Darts Masters van Rowby-John Rodriguez en ook nu ging het in de finale mis. Martin Schindler klopte hem met 4-6. Dirk van Duijvenbode verloor in de eindstrijd zelfs met 6-1 van Krzysztof Ratajski. Geert Nentjes moest het afleggen tegen Jose Justicia, terwijl Jelle Klaasen in een elkfde leg geen triple kon vinden. Zodoende kreeg Gabriel Clemens alle tijd om met 6-5 te winnen. Het zesde ticket ging naar Jose de Sousa, de Portugees won met 6-5 van Max Hopp.

Perfecte Beaton

Op de Britse qualifier waren de ogen vooral gericht op Steve Beaton. The Adonis is aan een unieke reeks bezig. Hij plaatste zich namelijk voor de achtste keer op rij en heeft zodoende nog geen enkele European Tour gemist. Hij gaat naar Kopenhagen, net zoals Michael Smith, Nathan Aspinall, Mervyn King, Kirk Shepherd, Steve West, Kevin Burness, Chris Dobey, Reece Robinson, Mick Todd, Glen Durrant, Ryan Harrington, William O’Connor, Luke Woodhouse, Kyle Anderson, Scott Taylor, Steve Lennon en Ryan Joyce.

Delen:

Meer over European Tour