Connect with us

Players Championship Finals

Van der Voort pakt geen leg; De Graaf na goede start eraf

Vincent van der Voort Darts PDC

Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf zijn als laatste Nederlanders uitgeschakeld op de Players Championship Finals. Daarmee zijn er slechts drie van de tien oranjedarters door naar de tweede ronde: Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert.

Geen leg gepakt

Van der Voort had een lastige klus aan Michael Smith en kwam er uiteindelijk niet aan te pas. Kansen waren er wel, alleen hij pakte ze niet aan. In de openingsleg vloog tops er niet in voor de 64-finish en daarna was Smith gevlogen. Met een 68-finish was het 3-0, waarop Van der Voort twee pijlen miste op tops. De Engelsman versnelde met een 12-darter, waarop het liefst 6-0 werd via dubbel-6. Fast Vinnie eindigde op een gemiddelde van 84,28 per beurt.

Vroege voorsprong niet benut

Jeffrey de Graaf begon uitstekend tegen Darren Webster. Hij wist gelijk te breken en dubbel-8 bracht hem op 0-2. Bulls-eye viel niet in de derde leg voor de 124-finish en opeens draaide het duel volledig om. Webster gooide een 180’er voor de derde leg en brak met een bulls-eye 121-finish. Het werd zelfs 5-2, voor De Graaf nog een derde leg pakte. Een tweede 180’er in de partij kwam te laat, want Webster maakte het af op tops: 6-3.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals