Connect with us

World Grand Prix

Van der Voort: “Professionele bond moet dit in 24 uur tijd oplossen”

Vincent van der Voort World Grand Prix 2019

Vincent van der Voort baalt stevig van zijn uitschakeling in de eerste ronde van de World Grand Prix. Dat Nathan Aspinall beter speelde dan de Nederlander vond hij niet zo’n probleem, wel de omstandigheden waarmee Fast Vinnie te maken kreeg.

Camera’s gaan als een gek tekeer

Op de World Grand Prix hangen er voor het eerst twee camera’s naast het bord. Op andere toernooien is dit er altijd één en dit blijkt een groot verschil te maken. “Je moet geen excuses zoeken, want hij heeft dezelfde omstandigheden. Maar dit heb ik nog nooit gezien”, bromt Van der Voort na afloop tegen RTL7Darts. “Die twee camera’s gaan als een gek tekeer als je aan het gooien bent.”

Gisteren ook al over geklaagd door spelers

“Als het bij een jongen zoals Aspinall heel makkelijk gaat en bij mij niet, dan moet ik heel hard werken. Dan kun je niet gebruiken dat je met extra handicaps staat. Daar heb ik uiteindelijk echt niet door verloren, want Aspinall gooit gewoon veel beter dan ik. Gisteren gebeurde alleen exact hetzelfde. Ik weet dat erover is geklaagd door spelers en in 24 uur is er niets veranderd. Misschien had ik het beter niet kunnen weten dat het gisteren ook gebeurd is. Als je jezelf een professionele bond noemt, dan moet je dit in 24 uur tijd oplossen.”

Delen:

Meer over World Grand Prix