Connect with us

Laatste Nieuws

Van der Voort: “Rigoureus aangepakt, acht kilo afgevallen”

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2020

Vincent van der Voort is na het PDC WK Darts 2020 hard aan de slag gegaan. Fysiek was hij kapot na het toernooi en er moest dan ook wat gebeuren. Daarnaast maakte hij – samen met Michael van Gerwen – ook nog de overstap van dartsleverancier. Sportnieuws sprak met Fast Vinnie.

Alles was slecht

“Na het WK was alles slecht, rug, knie en hiel. Ik heb het rigoureus aangepakt en ben bijna acht kilo afgevallen.” Zo wil de Nederlander fit aan het nieuwe seizoen begonnen. Daarnaast is er nog een andere uitdaging, want Van der Voort speelt nu met Winmau darts. “Het is spannend hoe dat gaat. Ik moest alles nieuw uitkiezen en nu is het uittesten.”

Ook een financiële afweging

De overstap zorgt wel voor wat aanpassingen. “Een reden om over te stappen was er niet echt. Met het vorige bedrijf hebben we een fantastische tijd gehad, maar nu hebben we onderhandeld en kwam Winmau er als beste uit. Ik steek niet onder stoelen of banken dat het ook een financiële afweging is, maar ook omdat het een puur dartsmerk is. Het is wel een compleet nieuwe setup, dus het wordt erg wennen. Met iedere pijl kan ik gooien, alleen er moet nu ook vertrouwen in komen onder druk. Dat moet ik opbouwen door wedstrijden te spelen.”

Bekijk het interview met Van der Voort

Delen:

Meer over Laatste Nieuws