Connect with us

European Tour

Van der Voort vloert Lewis; Kist geeft zege uit handen

Vincent van der Voort, Jimmy Hendriks en Dirk van Duijvenbode hebben alle drie de tweede ronde van de European Tour in Hamburg bereikt. Alleen Christian Kist ging onderuit. Hij kwam op een 5-4-voorsprong, om vervolgens toch met 5-6 te verliezen van Kyle Anderson.

Fast Vinnie vliegt weg van Lewis

Van der Voort had het niet getroffen met de loting, maar hij speelde een uitmuntende partij. Tegen Adrian Lewis werd het liefst 5-0 door onder meer finishes van 116, 81 en 105. Vanuit het niets schoot Lewis toch wakker. Hij gooide op een gegeven moment vier keer 180 in vijf beurten tijd en miste dubbel-12 voor de negendarter. De Engelsman kwam wel terug tot 5-4, waarop Van der Voort de tiende leg met een 180’er opende. Dat gaf hem lucht om de zege te pakken met een keurige 95,36 per beurt. In de tweede ronde wacht Benito van de Pas.

Volg je ons al op Facebook?

Jimmy Hendriks liep tegen Andy Jenkins al vroeg weg naar 4-1 met een 65- en 79-finish, maar Rocky kwam terug tot 4-4. In de negende leg was de Engelsman echter na vijf beurten nog niet uit en zo brak Hendriks opnieuw met een 14-darter. Nu gaf hij de voorsprong niet meer uit handen, want zijn eigen leg raffelde hij af met een sterke 13-darter voor 6-4. Voor hem wacht nu een treffen met Daryl Gurney. Dirk van Duijvenbode deelde de tik aan Darren Webster in de vijfde leg uit met een 70-finish. De Engelsman dacht in de achtste leg terug te kunnen gaan breken, maar Van Duijvenbode hield zijn eigen leg met een bulls-eye 122-finish. Een leg later was het gedaan met 6-3. Mensur Suljovic is zijn volgende tegenstander. Jelle Klaasen maakt zijn rentree na zijn polsoperatie en opent tegen Stephen Bunting, Michael van Gerwen legt aan tegen John Henderson.

European Tour Hamburg: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour