Connect with us

European Tour

Van Duijvenbode als enige Nederlander door eerste schifting in Mannheim

Dirk van Duijvenbode UK Open Darts 2018

De eerste dag van de European Tour in Mannheim is slecht verlopen voor de Nederlanders. Dirk van Duijvenbode wist als enige te winnen, nadat hij meerdere matchdarts wist te overleven. Op de elfde stop van de EuroTour verloren Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven en Wesley Plaisier hun eerste partij. Michael van Gerwen stroomt in de tweede ronde in en heeft een loodzware loting. De herhaling van de WK-finale staat op het menu, want Michael Smith wacht.

Vier matchdarts overleefd

Van Duijvenbode overlegt het hele seizoen al goede gemiddeldes, dat zet hij alleen niet altijd om in resultaat. Tegen de Pool Krzysztof Kcuik lukte dat wel. Hij nam een 5-2-voorsprong, om een matchdart te missen voor een 108-finish. De Kcuik kwam daardoor nog terug tot 5-5 en miste op zijn beurt liefst vier pijlen voor de zege. Daarop maakte Van Duijvenbode het alsnog af. In de tweede ronde wacht Adrian Lewis.

De Zwaan geeft voorsprong weg

Voor De Zwaan, Kuivenhoven en Wesley Plaisier zat het er na één partij op. De Zwaan bouwde tegen Wayne Jones een 4-2-voorsprong op, om het daarna te laten liggen. Hij miste bulls-eye voor een 121-finish en twee pijlen op dubbel-16 voor een 92-finish. Daar kwamen na een 180’er nog eens drie missers op dubbel-12 bij en zo kon Jones de partij ombuigen naar 4-6.

Close game tegen Hughes

Tegen Karsten Koch werd het voor Kuivenhoven nog 2-1, drie les op rij bepaalden het duel. De Nederlander mocht na een 180’er nog aanleggen voor 4-5, alleen miste drie pijlen op dubbel-12. Koch gooide daarop pardoes een 170-finish voor 3-6. Plaisier won donderdag de qualifier voor Europese spelers zonder een tourkaart. Hij speelde vervolgens een sterk duel tegen Jamie Hughes en nam een 4-3-voorsprong. Hughes sloeg terug met een 100-finish, waarop Plaisier een beslissende leg afdwong. Daarin was Hughes door een 85-finish in vijf beurten uit voor de 6-5-zege.

European Tour 11 Mannheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in European Tour