Connect with us

Pro Tour

Van Duijvenbode, Noppert en Kamphuis pakken Tourkaart

Dirk van Duijvenbode ET

Op de slotdag van Q-School hebben Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Vincent Kamphuis zich ook verzekerd van een tourkaart. Daarmee voegen ze zich bij Jeffrey de Zwaan en Mario Robbe. De Nederlanders kaapten zodoende vijf van de tien Europese tourkaarten weg.

Punten tellen geblazen

Doordat alleen de dagwinnaars automatisch een ticket pakten was het voor de rest van het veld punten tellen. Slechts zes darters plaatsen zich via de Order of Merit ook voor de Pro Tour. De koplopers na drie dagen hadden tien punten, maar dit zou uiteindelijk niet voldoende blijken. De grens werd elf punten en daardoor vielen een aantal opvallende namen af. Zo zullen de Braziliaan Diogo Portela (spelers buiten Europa mochten kiezen of ze op de Britse of Europese Q-School speelden) en de Pool Krzysztof Ratajski zich moeten melden op Challenge Tour, ze eindigden met tien punten op plaats zeven en acht.

Kamphuis beleeft een topdag

Noppert en Van Duijvenbode stonden vanaf de eerste dag bovenaan het klassement. Ook op de slotdag speelden ze sterk en haalden een kwartfinale een plek bij de laatste-16. Dit was voor de twee ruim voldoende om een stek in de top-6 vast te houden. Noppert werd zelfs winnaar van het klassement. Vincent Kamphuis beleefde een waanzinnig sterke dag en won achter elkaar van Van Duijvenbode, Ratajski en Portela, om daarmee zijn directe concurrenten af te schudden. De finaleplaats was voor hem voldoende voor een tourkaart.

Weinig Duits succes

De Duitsers waren in Hildesheim volop vertegenwoordigd, maar veel succes leverde het niet op. Robert Marijanovic, die in het verleden ook voor Kroatië uitkwam, wist vier dagen solide te spelen en zo voldoende punten te verzamelen. Dagwinnaar werd Gabriel Clemens. De jonge Duitser is een relatief onbekende, tot hij afgelopen najaar de halve finale van de World Masters haalde. Op Q-School stond de Duitser donderdag al in de halve finale en nu won hij het vierde toernooi. De laatste twee Tourkaarten gingen uiteindelijk naar de Spanjaard Jose Antonio Justicia Perales en Davy Van Baelen uit België.

Delen:

Meer over Pro Tour