Connect with us

European Tour

Van Gerwen als enige van zes Nederlanders naar finaledag in Leverkusen

Michael van Gerwen Vincent van der Voort

Michael van Gerwen is de enige van zes Nederlanders die de tweede ronde van de European Tour in Leverkusen heeft weten te overleven. Mighty Mike klopte landgenoot Vincent van der Voort, Christian Kist, Jelle Klaasen, Jerry Hendriks en Benito van de Pas vlogen er allemaal uit.

Van der Voort kan Mighty Mike geen pootje lichten

Van der Voort had een zege op Van Gerwen goed kunnen gebruiken, want hij moet nog een achterstand van 2.500 pond zien te overbruggen om zich te plaatsen voor de World Matchplay. Dat zal nu op de twee resterende Players Championships moeten gebeuren, want in Leverkusen kwam hij er niet aan te pas. Zijn openingsleg kreeg hij in vijf beurten niet uitgegooid en ondanks 180’ers in de drie volgende legs was het al 4-0. Er kwam nog eens een 160-finish overheen van Mighty Mike, om in de zesde leg na weer een maximale score bulls-eye te missen voor de 106-finish. Zo maakte Van Gerwen er liefst 6-0 van om als enige Nederlander door te stoten naar de laatste-16. Daarin wacht Rob Cross.

Kist mist kansen, Klaasen vindt geen dubbels

Kist leek op weg naar een verrassing tegen Mensur Suljovic. Hij nam een 0-2-voorsprong, om na te laten een tweede break in zes beurten te plaatsen. Suljovic kwam weg met een 19-darter en brak vervolgens met een 112-finish. Finishes van 81 en 63 brachten de stand ook naar 4-2, voor Kist de partij weer in evenwicht bracht met een 119-finish. In de tiende leg was The Lipstick alleen niet uit in vijf beurten en zodoende werd hij opnieuw gebroken door een 104-finish: 6-4. Klaasen is nog altijd niet terug op niveau na zijn polsoperatie. Tegen Devon Petersen was het scorend op orde, alleen met 4 uit 31 op de dubbels gaf hij de Zuid-Afrikaan veel te veel kansen. Die kon dan ook winnen via dubbel-1 met 6-4.

Slotlegs breken op

Hendriks trof een Daryl Gurney in bloedvorm. De Noord-Ier gooide acht 180’ers en kwam door een 120-finish ook op een 5-3-voorsprong. De Nederlander knokte zich echter terug naar een elfde leg, alleen daarin opende Gurney voor de tweede keer in de partij met twee keer 180 op rij. Een negendarter bleef uit, maar met een 10-darter liet Superchin zijn tegenstander wel kansloos (6-5). Van de Pas overkwam hetzelfde tegen James Richardson. Big Ben liep in de openingsfase schade op en wist toch een elfde leg af te dwingen. Daarin mocht de Engelsman beginnen, gooide zijn zevende en achtste 180’er om met een 12-darter te winnen (5-6).

European Tour Leverkusen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour