Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen als stoomwals naar Players Championship Finals-titel

Michael van Gerwen Players Championship Finals 2017 Darts

Michael van Gerwen heeft voor het derde jaar op rij en in totaal de vierde keer de Players Championship Finals gewonnen. In de finale was de verrassing Johnny Clayton geen moment partij. Het werd 5-0 en vanaf dat moment vloog de Nederlander naar de 11-2-zege. Met een gemiddelde van 105,5 mag hij alweer 100.000 pond bijschrijven.

Clayton de sensatie

In de kwartfinale kreeg Van Gerwen in de middag flink wat weerwerk van Jan Dekker, maar wist vanaf 7-7 weg te lopen. Justin Pipe was vervolgens in de halve finale geen partij. Tot de eerste pauze kon The Force bijblijven, maar vanaf 2-2 denderde de Nederlander naar 9-2. Het werd uiteindelijk 11-3. Ondertussen had Clayton voor een grote sensatie gezorgd. De Welshman wist Rob Cross bij te benen en vanaf een 8-7-achterstand boog hij de partij om met onder meer een 120-finish.

Geen moment een finale

De finale werd vervolgens geen moment spannend. Van Gerwen opende met twee 180’ers voor een 12-darter, om de eerste pauze al in te gaan met een 5-0-voorsprong. De zesde leg ging naar de Welshman en de zucht die hij na het gooien van de dubbel liet ontsnappen was veelzeggend. Een afgang was voorkomen, maar spannend kon hij het niet meer maken. Met een 116-finish pakte Clayton nog wel een tweede leg, met twee 180’ers in de tiende leg vloog Mighty Mike al naar 8-2. De 64-finish bracht 9-2 op de borden en ook de volgende twee legs werden rap afgeraffeld voor de titel.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals