Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen baalt: “Alleen deze wedstrijd gooi ik als een pudding”

Michael van Gerwen baalt van zijn optreden tijdens de halve finale van de Grand Slam of Darts. De titelverdediger speelde een stuk minder dan in zijn voorgaande wedstrijden en dat brak hem uiteindelijk op tegen Gary Anderson. De Schot profiteerde vanaf 11-11 van missers van de Nederlander voor 12-16.

Een klotewedstrijd

“Ik gooide gewoon een klotewedstrijd. Laten we eerlijk zijn. Ik stond me gruwelijk aan mezelf te ergeren”, zei Van Gerwen bij RTL7Darts. “Het is extra vervelend omdat Anderson nou ook weer niet zo goed was. Hij was oké. Hij deed de juiste dingen op de juiste momenten. Daar kon ik niet op antwoorden. Ik miste te veel dubbels hier en daar. Dat mag ik mezelf kwalijk nemen.” Hij moet nu snel verder. “Wat deed ik goed en wat deed ik verkeerd? Op welke momenten mis ik de dubbels? Vanuit daar kan ik weer verder gaan werken, maar ik mag helemaal niet in deze positie komen en daar baal ik gewoon gruwelijk van.”

Bij 12-12 had ik het nog willen zien

In leg 24 ging het mis door vijf pijlen te missen. “Als ik er wel 12-12 van had gemaakt, dan had ik het nog wel willen zien. Ik mag op dat moment gewoon niet missen en vooral niet tegen Gary. Het was gewoon niet goed genoeg. Scorend kan ik veel beter dan ik vandaag heb laten zien. Daar moet ik aan werken en zorgen dat het de volgende keer beter is. Het is moeilijk om meteen een conclusie over te trekken, maar in al die andere wedstrijden deze week stond ik wel fenomenaal te gooien. Alleen deze wedstrijd als een pudding. Het is gewoon kut. Punt uit.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts