Connect with us

European Tour

Van Gerwen baalt ondanks vijf op een rij: “Raar toernooi”

Michael van Gerwen heeft in Zwolle voor het vijfde jaar op rij de Dutch Darts Masters gewonnen. De afgelopen jaren ging het toernooi van Veldhoven via Maastricht naar Zwolle, telkens stond het groene monster met de beker in zijn handen. Dit keer wel met het nodige fortuin. Hij speelde niet sterk en overleefde in de halve finale drie matchdarts tegen Daryl Gurney. Na afloop was hij op het podium dan ook vooral opgelucht.

In één ding niet tekort geschoten

“Voor mezelf was dit een heel raar toernooi. Ik heb namelijk geen moment mijn eigen spel weten aan te raken, daar baal ik gewoon ontzettend van.” Een verklaring had hij wel. “Je wilt alles laten zien aan de fans. Wat ze normaal op televisie zien moet je ze nu live ook voorschotelen. Daarin ben ik echt tekort geschoten en heb ik mijn fans ook tekort gedaan. Maar waar ik niet in tekort ben geschoten is dat ik weer heb gewonnen.”

Nu Premier League tegen geblesseerde Cross

Een unicum voor MvG en later dit jaar is er nog een nieuwe uitdaging op Nederlandse bodem. De European Tour heeft dit jaar namelijk twee toernooien in Nederland, in het najaar wacht Maastricht. Ook daar zal Mighty Mike van de partij zijn. Nu gaat eerst de focus naar de play-offs van de Premier League Darts. Donderdagavond speelt Van Gerwen tegen Rob Cross. De Engelsman ontbrak in Zwolle met op het oog toch een ernstige kwetsuur. Hij kampt al enige tijd met pijn op zijn borst en nu is uit onderzoek gebleken dat hij beschadigd kraakbeen heeft op zijn borstbeen. Cross moet dan ook voornamelijk rust houden en volgende week worden er nog meer scans gemaakt om te kijken hoe het behandeld moet worden.

Delen:

Meer over European Tour