Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen, Barney én van der Voort in tweede ronde

In navolging van Danny Noppert hebben ook Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort zich geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals. Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp gingen onderuit, net zoals titelverdediger Daryl Gurney en Peter Wright.

Barney in twee sterke delen

Van Barneveld speelde drie weken geleden al sterk op de World Series Finals, nu was hij ook bij de Finals in Minehead bij de les. Met finishes van 88 en 94 kwam hij op 1-3. Nathan Aspinall kon vervolgens terugkomen en had de kans om de partij in evenwicht te brengen. Dat liet hij na en Van Barneveld zette zijn tweede sterke deel in om met 2-6 te winnen. Het besluit was met een 100-finish. In de tweede ronde wacht Joe Cullen.

Waarzinnige finishes

Van Gerwen bleek de nederlaag op de Grand Slam of Darts heel makkelijk van zich af te hebben gezet. Luke Humphries werd omver geblazen en met een 170-finish was het al 4-0. Even ging het gas eraf bij Mighty Mike en kwam de jonge Engelsman met onder meer een 105-finish nog een paar legs terug. Door een 95-finish via twee keer dubbel-19 was het toch 6-3. Adrian Lewis is de volgende opponent.

Comeback afgeslagen

Van der Voort had een flinke kluif aan Arron Monk. Een break in de vierde leg met een 82-finish zorgde voor 4-1, maar Monk kwam met finishes van 148 en 93 terug tot 4-4. Die verknoeide de kans vanaf 80 en zo wist Van der Voort opnieuw te breken en zijn eigen leg met een 180’er af te maken voor 6-4. Ian White is zijn tweede tegenstander. Jermaine Wattimena verloor met 3-6 van Jamie Hughes en is klaar. Dat geldt ook voor Ron Meulenkamp, die geen moment in zijn ritme kwam tegen Rob Cross. Met een gemiddelde van onder de 80 per beurt werd het 2-6.

➡ Players Championship Finals 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals