Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen, Barney, Whitlock, Price en Smith in Premier League Darts 2018

De tien namen voor de Premier League Darts 2018 zijn bekendgemaakt. Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson, Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Rob Cross, Raymond van Barneveld, Simon Whitlock, Michael Smith en Gerwyn Price zijn dit jaar de gelukkige.

Alles anders dan voorgaande jaren

In de Premier League Darts was het eigenlijk altijd zo dat er slechts een aantal mutaties waren. Op de tien spelers werden er één of twee nieuwe gezichten toegevoegd, maar de kern bleef altijd hetzelfde. Ditmaal kondigde zich al vroegtijdig een grote wisseling van de wacht aan. Phil Taylor stopt en veel spelers die bij het Premier League-meubilair horen zijn aan het afhaken. Adrian Lewis en James Wade hebben niets laten zien. Dat geldt ook voor Dave Chisnall, dit dit kalenderjaar geen kwartfinale op een groot toernooi heeft gehaald. Vergeleken met de tien namen van vorig jaar hebben Kim Huybrechts en Jelle Klaasen ook een zeer moeizaam jaar achter de rug. Daarmee konden er zomaar vijf namen worden vervangen, maar het aantal vervangers waren ook niet in bosjes te vinden.

Zeven spelers waren zeker

Zeven spelers konden al wel worden ingevuld voor deelname. Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson, Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Raymond van Barneveld en Rob Cross waren al wel zeker van hun ticket. Gurney won dit najaar de World Grand Prix en Suljovic de Champions League of Darts. Daardoor mogen zij gaan debuteren. Cross was door zijn indrukwekkende opmars al zeker en het behalen van de wereldtitel bracht hem zelfs in de top-4 van de wereld. Daardoor is hij ook zeker.

Drie tickets te vergeven

Hierdoor waren er nog drie tickets te vergeven, waarvoor de spelers achter elkaar afvielen. De al genoemde Lewis, Chisnall, Wade, Klaasen en Huybrechts verloren allemaal in de eerste ronde van het WK. Daardoor moesten ze hopen op een vrije plaats, want ook de uitdagers lieten het behoorlijk afweten. Wie zich wel leek veilig te spelen was Gerwyn Price. De Welshman haalde de derde ronde en gaf Van Gerwen flink weerstand. Simon Whitlock stond in het najaar in de finale van de World Grand Prix, maar ging nu alweer in de tweede ronde hard overheen op het WK. Michael Smith miste op diens beurt twee matchdarts in de tweede ronde tegen Cross, maar is daarnaast ook zeer wisselvallig geweest. Zo kwamen ook de namen van Joe Cullen en Alan Norris om de hoek zetten, alleen ook zij verloren vroeg. Wel ver kwamen Dimitri Van den Bergh en Jamie Lewis, maar het waren voor deze jongelingen wel de eerste grote prestaties. De PDC en Sky Sports hadden dan ook lastige keuzes te maken.

Delen:

Meer over Premier League Darts