Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen beslist met flitsend optreden de play-offstrijd

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Dublin

Michael van Gerwen heeft de laatste reguliere wedstrijd in de Premier League Darts gewonnen. Mensur Suljovic kon geen moment de Nederlander bijbenen, waardoor alle beslissingen vielen. Doordat de Oostenrijker verloor waren James Wade en Daryl Gurney direct geplaatst voor de play-offs. Ook de matchups voor de halve finales zijn bekend, Van Gerwen treft Gurney en Wade ontmoet Rob Cross.

Geen enkele genade

Waar Van Gerwen streed om de eerste plaats in de reguliere competitie stond er voor Suljovic nog meer op het spel. Hij had een goed resultaat nodig om de play-offs te bereiken. Dat zat er echter geen moment in. Van Gerwen hield de openingsleg met een bulls-eye 87-finish en brak direct met twee 180’ers voor de 11-darter. Zijn eigen leg was binnen met een tweede 15-darter, om in de leg van de Oostenrijker ook vijf beurten de tijd te krijgen. Met een 126-finish was de dubbele break al een feit.

Turbo op tijd weer aan

Daar kwam een 72-finish achteraan (5-0), voor Suljovic ook op het bord kwam. Vanaf dat moment verslapte Van Gerwen en kwam The Gentle terug tot 5-3. Dat was het moment voor Mighty Mike om er een 174-score uit te toveren, gevolgd door een 72-finish. Twee legs later was dubbel-4 voor een 13-darter goed voor 7-4 en vanaf dat punt waren alle beslissingen voor de play-offs gevallen. Er kwam twee legs later een 180’er en een 68-finish overheen voor de zege.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts