Connect with us

European Championship

Van Gerwen blaast Nicholson na sublieme start omver

Michael van Gerwen heeft via een fraai duel met Paul Nicholson de tweede ronde bereikt van het European Darts Championship. Daarin treft hij Steve West, die een thriller won van Mervyn King met 6-5. Nicholson begon tegen Mighty Mike fabelachtig met twee 12-darters op rij. Daarna nam de viervoudig titelverdediger het initiatief hardhandig over.

Waanzinnige start van The Asset

Nicholson is heel langzaam weer aan zijn comeback aan het werken en door zich te plaatsen voor het European Championship zette hij een eerste stap. Dat was wel als 32ste en laatste, waardoor hij tegen nummer één Van Gerwen moest beginnen. Toch was het The Asset die als eerste indruk maakte met een 180’er en een 81-finish voor de 12-darter. Daar kwam een tweede achteraan, waarop Mighty Mike ook zijn 180’er vuurde. Toch was het met een bulls-eye 127-finish opnieuw de Australiër die de leg pakte met een 12-darter: 0-2. Dat was aanleiding voor Van Gerwen om zeven keer triple-20 op rij te vuren. Triple-19 viel niet richting een negendarter, de rebreak was dan wel raak met een 11-darter. Een 13-darter zorgde voor 2-2, waarop Nicholson voor het eerst begon te missen. Daar profiteerde Van Gerwen van via dubbel-1, om de pauze te bereiken met een gemiddelde van 107,05 per beurt.

Mighty Mike niet meer te houden

Om gelijk door te drukken opende Van Gerwen de zesde leg met zijn vierde 180’er van de partij. Na negen pijlen stond hij alweer op 81 en Nicholson had moeite om zijn goede niveau vast te houden. Een 12-darter betekende 4-2, waarop de Australiër nog een keer aanzet met zijn vierde 180’er. Een kans op zijn eigen leg kreeg hij toch niet, door een 170-finish van Van Gerwen. Zo kwam hij op matchpoint, om er gelijk weer een 180’er achteraan te rammen. De dubbel liet even op zich wachten, waardoor zijn gemiddelde nog iets wegzakte. Tops bracht hem 6-2 voor 110,32 per beurt.

European Darts Championship 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Championship