Connect with us

Laatste Nieuws

Van Gerwen blaast Phil Taylor in ‘WK-vorm’ van het podium

Michael van Gerwen heeft in Manchester laten zien dat hij klaar is voor het PDC WK Darts. Tijdens een groot demonstratietoernooi moest Mighty Mike het voor het eerst sinds tijden weer eens opnemen tegen Phil Taylor. Het bleek ditmaal een oneerlijke strijd, want de Nederlander verpulverde zijn oude rivaal met 9-3.

Compleet overlopen

Vanaf de eerste leg was Van Gerwen de baas op het podium en hij wist met een 87-finish gelijk te breken. Een 180’er in de derde leg bracht zijn gemiddelde al naar 113 en een 11-darter voor 4-0 zorgde zelfs voor 115 per beurt. Ondanks een eerste 180’er van The Power werd het ook 5-0, voor de Engelsman iets terug kon doen. Spannend werd het geen moment, want met een 12-darter (8-2) en twee legs later de dubbel voor 9-3 was het gedaan. Van Gerwen sloot af met 110,03 per beurt, Taylor bleef steken op 94,83 per beurt.

The Power zakt af

Inmiddels is Phil Taylor twee jaar met dartspensioen, maar gooit hij nog wel heel veel demonstratietoernooien. Er zijn nog wel eens geruchten dat hij terug zal keren op de Pro Tour, dit kan echter naar het land der fabelen. Zijn cijfers blijven continu steken rond de 95 gemiddeld, flink onder zijn toptijden. Daar komt bij dat hij in de duels met de huidige PDC-toppers regelmatig flink op zijn broek kreeg. Vorige week was Gerwyn Price ook al met ruim verschil te sterk voor The Power.

Week rust in aanloop naar WK

Voor Van Gerwen was de wedstrijd in Manchester een goede opwarmer richting het wereldkampioenschap. Volgende week vrijdag begint voor hem de jacht naar zijn vierde wereldtitel. In de eerste ronde wacht Jelle Klaasen of Kevin Burness.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws