Connect with us

European Tour

Van Gerwen blijft als enige over in Denemarken

De eerste editie van de Danish Darts Open is voorlopig nog geen succesvol toernooi voor de Nederlanders. Nadat Jeffrey de Zwaan in de eerste ronde sneuvelde, gingen Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen in de tweede doorgang onderuit. Alleen Michael van Gerwen komt zondag terug voor de finaledag.

Zonder goed spel door

Van Gerwen speelde geen al te sterke partij tegen Scott Taylor en was vooral op de dubbels matig met 6 uit 19. Na een zwakke openingsleg waren legs van 15, 14 en 15 goed voor 3-1. Taylor gooide een 180’er en een 81-finish voor 3-2, gevolgd door een 24 (!) darter van Mighty Mike. Een 180’er bracht hem naar 5-2 en met een 74-finish was de partij vervolgens binnen. In de derde ronde wacht Brendan Dolan, die John Henderson versloeg.

Price en Whitlock sterk op de dubbels

Zowel Wattimena als Klaasen wisten in de eerste ronde nog drie matchdarts te overleven. Dat zat er nu niet meer in. De geblesseerde Gerwyn Price, hij heeft zijn achillespees gescheurd, was op de dubbels wel sterk. Na een 167-finish van Klaasen voor 3-3 liet hij in de zesde leg de kans op de break liggen. Die pakte Price met een 89-finish wel en liep weg met twee 14-darters voor 6-3. Wattimena trof een uitstekende Whitlock, die net zoals Price vijftig procent op zijn dubbels was. Met finishes van 103 en 76 werd het 3-1 voor de Australiër en die marge gaf hij niet meer weg. Met een 104-finish kwam Wattimena nog wel tot op één leg, de voorsprong hield Whitlock door een 86-finish (5-3) en maakt het af met een 180’er en een 64-finish.

Danish Darts Open 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour