Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen blijft scherp: “Het is nog altijd niets”

Michael van Gerwen staat in zijn vijfde finale van de World Grand Prix en maakt tegen Peter Wright jacht op zijn vierde titel in Dublin. Toch blijft de Nederlander na de 4-1-zege op Daryl Gurney alert: “Het is nog altijd niets.”

Het gaat om morgen

Hij deed zijn verhaal tegenover de PDC. “Het bereiken van de finale is mooi, maar het is nog altijd niets. Ik moet er nog één winnen, zo simpel is het. Morgen moet ik alles goed doen. Wat er vorige week is gebeurd is niet van belang, net zoals vandaag. Het gaat om morgen.”

Juiste dingen op het juiste moment

Tegen Gurney wist Van Gerwen twee keer een vijfde leg te openen met een 160-score, waardoor hij het verschil maakte. “Of ik daarom de beste speler van de wereld ben? Misschien. We gaan nu eerst bekijken wie er de beste speler in dit toernooi is.” Vorige week won Wright van Mighty Mike in de halve finale van de Champions League of Darts, nadat de Schot een grote achterstand wist goed te maken. Dat deed Snakebite ook in de halve finale van de World Grand Prix tegen Mensur Suljovic. “Het is aan mij om de juiste dingen op het juiste moment te doen en te zorgen dat ik gewoon zelf goed spel.”

Delen:

More in World Grand Prix