Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen boekt fluitende zege; Harms onderuit op Grand Slam

Michael van Gerwen CL Darts 2019

Michael van Gerwen heeft zonder echt voluit te gaan gewonnen op de Grand Slam of Darts. BDO’er Jim Williams was volslagen kansloos: 5-2. Wesley Harms ging er met dezelfde cijfers vanaf tegen James Wade, waardoor alle BDO-spelers hun openingsduel in Wolverhampton verloren.

Geen moment in gevaar

Van Gerwen was vorige week in Amsterdam een klasse apart op de World Series Finals en ook in Wolverhampton was hij direct bij de les. Jim Williams werd compleet zoekgespeeld en werd direct met een 94-finish voor de 12-darter gebroken. De 68-finish bracht een derde leg en Van Gerwen stond alweer klaar op 56 voor de dubbele break. Vrijwel vanuit het niets, Williams stond nop 75 gemiddeld, gooide de Welshman een 100-finish. De focus was bij Van Gerwen al verdwenen, maar dat kon ook tegen de zwak spelende Williams. Dubbel-4 voor een 20-darter bracht Mighty Mike op 4-1 en twee legs later betekende een 145-finish de zege.

Kansen laten liggen

James Wade is de afgelopen periode niet in goede doen, toch kon Wesley Harms hem geen pijn doen. In de openingsfase gaf hij de Engelsman zelfs alle ruimte om weg te lopen. Zijn eigen leg was niet uit in vijf beurten, om in de derde leg niet terug te breken. Zo kon Wade met een 19-darter al op 3-0 komen, voor Harms twee legs op rij won. Gemiste dubbels in de zesde leg en een 140-finish voor de 12-darter brachten Wade toch de 5-2-zege.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts