Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen: “Bovenaan, dat is waar ik thuis hoor”

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Dublin

Michael van Gerwen heeft de koppositie heroverd van Rob Cross. De Engelsman kon twee legs pakken, daarna kreeg hij er acht om zij oren van Mighty Mike. Het zou het zevende jaar op rij zijn dat Van Gerwen de reguliere competitie als winnaar weet af te sluiten.

Overall prestaties

“In de eerste legs was ik wat ongelukkig. Daarna hield ik mijn spel vast en maakte ik weinig fouten. Dat voelt goed”, blikte Van Gerwen terug op het duel met Live Darts TV. Het brengt hem terug aan de kop van de ranglijst. “Waar ik thuis hoor”, lacht Van Gerwen. “Het zou onzin zijn als ik zeg dat het niets voor me zou betekenen. Ik heb er de afgelopen zes jaar al gestaan en ik vind het belangrijk omdat je kunt zien hoe je overall prestaties zijn.”

Focus vasthouden

Eerder in het seizoen won Van Gerwen ook al eenvoudig van Cross. Toch morste hij tussendoor punten, waar de Engelsman van profiteerde. “Dat ik niet bovenaan stond kon ik alleen mezelf verwijten. Ik moet blijven spelen zoals ik de afgelopen twee weken heb gedaan. Het is voor mij vooral belangrijk om mijn focus vast te houden. Komend weekend speel ik weer op de European Tour in München om mijn ritme te behouden. “

Delen:

Meer over Premier League Darts