Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen buigt 0-6-achterstand om voor finaleplaats

Michael van Gerwen Darts PDC

Michael van Gerwen heeft een bizarre overwinning geboekt op Darren Webster voor de finaleplaats op de Players Championship Finals. Van Gerwen kwam op een 0-6-achterstand, om zes legs op rij te winnen. Vanaf 6-6 liep het op beurt en kreeg Webster in de zestiende leg de kans op de nieuwe break. Die liet de Engelsman liggen en Van Gerwen sloeg wel toe.

Bizarre 0-6-achterstand

Van Gerwen begon traag aan de partij en daar wist Webster in de openingfase goed van te profiteren. Het was met een 15- en 14-darter 0-2, voor Webster in de derde leg heel veel tijd kreeg en Van Gerwen drie darts ziet missen. Het was 0-4 met een 120-finish en in zijn eigen leg kreeg hij weer alle tijd. Zo was het pardoes 0-5 bij de onderbreking, waar Webster in de groepsfase van de Grand Slam of Darts ook van Phil Taylor met dezelfde cijfers wist te winnen. Uit de pauze maakte Van Gerwen op de dubbels er nog een keer een potje van en zo stonden er drie breaks op de borden: 0-6.

Alles alsnog omgebogen

Dat was het moment voor Mighty Mike om de turbo aan te zetten. Hij gooide twee 180’ers op rij om met een twaalfdarter zijn eerste leg bij te schrijven. De volgende 180’er was 2-6, om zes beurten de tijd te krijgen voor 3-6. Webster miste namelijk pijlen voor zijn zevende leg, gevolgd door een 11-darter: 4-6. Uit de volgende onderbreking miste Webster alweer een pijl op tops en zo was het pardoes 6-6. Webster kon eindelijk weer een leg pakken, gevolgd door een 10-darter van Mighty Mike. De Engelsman kwam op 8-7, om een dart op tops voor een 160-finish te missen. Daarop pakte Van Gerwen wel de break en zag Webster alweer één pijl missen. Dubbel-1 bracht hem op 10-8 en dacht de partij te hebben gewonnen. Verrast hoorde Mighty Mike dat het tot de elf ging, om de partij alsnog uit te maken met een 144-finish.

Players Championship Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals