Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen: “Combinatie dit jaar is zwaar”

Michael van Gerwen wil deze week zijn hattrick op de World Matchplay voltooien. Daarna gaat de knop om, want in de komende weken wordt de nummer één van de wereld voor de eerste keer vader. Mede daardoor was de focus in de afgelopen maanden al niet altijd op darts gericht, want zo werd er ook een nieuw huis gebouwd.

Een leuk jaar

“Het zou heel krom van me zijn om te zeggen dat de focus alleen op het darten ligt. Dat is natuurlijk niet zo. Het is een leuk jaar met de bouw van mijn huis en mijn vrouw die zwanger is. Daarnaast moet ik toch ook tijd maken om toernooien te spelen. Die combinatie is zwaar geweest. Het heeft me meer moeite gekost dan in voorgaande jaren. Maar het komt nu allemaal op z’n einde en alles begint weer op rolletjes te lopen. Ach ja. Zolang je wint, dan win je”, zo vertelt Van Gerwen in De Telegraaf.

Blessures staan los van elkaar

Naast alle andere drukke bezigheden in zijn leven waren er ook fysieke problemen. In maart miste Mighty Mike de UK Open door rugklachten, rondom de World Cup of Darts speelde zijn enkel op door een slijmbeursontsteking. Deze klachten staan los van elkaar. “Ik heb bijvoorbeeld gewoon één zwakke enkel. Dat weet ik, daar heb ik vaak problemen mee. Dat zal me altijd wel een beetje blijven achtervolgen, maar dat is geen reden tot paniek. We zijn bij de fysio met veel dingen bezig om te zorgen dat het gewricht beter en sterker wordt en dat ik er minder hinder van ondervind. Dat heeft tijd nodig. Daarom komt een maandje thuis ook heel goed uit.”

Bijzondere en leuke periode

Na de World Matchplay zal Van Gerwen een periode afwezig zijn op de tour. Zo slaat hij de World Series over in Australië en Nieuw-Zeeland over. “Een kindje dat is toch een grote stap in je leven. Een bijzondere en leuke periode. Er zal iets meer op mijn schouders komen te liggen, zo simpel is het. Daphne is 37 weken zwanger. Het zou goed deze week al kunnen gebeuren. Niets is onmogelijk. De geboorte wil ik in elk geval voor geen goud missen.” Zijn voorbereiding is wel volledig gericht op de World Matchplay, waarbij hij nog een tikje teruggaf aan onder meer Gary Anderson. De Schot beklaagde zich dit weekend dat hij al op zaterdag moest spelen, koud terug uit Las Vegas. “Als zij nog een paar dagen langer in Las Vegas willen blijven, dan moeten ze dat lekker doen. Drie uur na de finale zat ik in het vliegtuig terug naar huis om te zorgen dat ik op tijd van mijn jetlag af ben en ik fit ben voor de World Matchplay. Ik weet wanneer ik mijn rust moet pakken en wat het beste voor me is.”

Delen:

Meer over World Matchplay